Activitats del curs 2018-2019


A la mar de Borriana!
*****
El dia 16 d'octubre el nostre alumnat va fer una eixida a Borriana per gaudir d'algunes activitats que es poden fer "al mar lliure". Amb l'objectiu de facilitar l'aprenentatge de diverses disciplines nàutiques i fomentar la pràctica esportiva en el medi natural, la Generalitat disposa d'una xarxa d'escoles nàutiques, les Escoles de la Mar de la Generalitat, que ofereixen als ciutadans i ciutadanes l'oportunitat de gaudir d'una de les majors riqueses que tenim: la mar i la costa. En aquestes escoles es poden realitzar cursos per a iniciar-se o perfeccionar-se d'una manera pràctica, que inclouen les modalitats de vela lleugera, vela creuer, surf de vela, piragüisme, planxa de rem i rem. Ací en teniu un petit vídeo.
Hàbits saludables
*****
El dia 23 d'octubre Merche Torres Fernández (tècnica provincial dels projectes d'Educació per a la Salut i la Prevenció del Consum de Drogues, de la Creu Roja) va tornar a impartir una xarrada a l'alumnat del nostre centre, en aquesta ocasió sobre la prevenció del consum d'alcohol. Segons els experts, de vegades els adults i els majors representem el primer model negatiu en els hàbits perjudicials per a la salut en la joventut. Per això des de les mateixes famílies i des dels centres educatius hem d'intentar contrarestar amb un bon exemple i molta informació aquells costums que, tot i estar més o menys acceptats socialment, poden resultar molt nocius per al benestar físic i mental. Vet ací una presentació.
Emprenedoria al món rural
*****
El dia 6 de novembre, l’alumnat de 3r i 4t d’ESO va assistir a una xarrada informativa i formativa sobre emprenedoria al món rural, organitzada pel CDR Alt Maestrat i CEDES d’Albocàsser, i impartida als locals del CEDES d’Albocàsser per Ana Portal Nieto i Montserrat Sales Jordi. Entenem per emprenedoria l’activitat d’aquella persona que crea, desenvolupa i implanta un projecte empresarial propi, especialment quan comporta una certa dificultat; és a dir, es tractaria de convertir una idea nova en una innovació reeixida utilitzant habilitats com ara la creativitat i la visió empresarial amb un cert risc. Per tant, Montse i Ana van oferir informació a l’alumnat sobre alguns programes de motivació, assessorament i suport que 
Jornada de convivència
*****
El dissabte i diumenge 1 i 2 de desembre, l'alumnat mediador del nostre centre va participar, com el curs passat, en una jornada de formació i convivència a l'Alberg Argentina de Benicàssim, acompanyat i guiat per Carmen Tolós Marzá, l’orientadora. El centre Alt Maestrat fomenta així també aquelles activitats que estimulen la bona convivència i la resolució de conflictes, mitjançant les quals l’alumnat mediador treballa per la prevenció de l'assetjament i la mediació en els problemes de convivència que puguen sorgir. Vam poder dur a terme aquesta jornada gràcies a la col·laboració de les mares i els pares Loli, Neus, Rafa i Gustau, que van col·laborar amb el transport de l'alumnat. També

Lesions en l'esport
*****
El dia 5 de desembre, tot l'alumnat del nostre centre va rebre una xarrada informativa sobre les lesions en l’esport, impartida per Alejandro Folch Cruz, fisioterapeuta que, entre altres activitats, desenvolupa programes de fisioteràpia per a les persones majors al CDR d’Albocàsser. Alejandro va tractar, doncs, diversos aspectes que s'han de tenir en compte tant a l’hora d’escalfar com, sobretot, quan s’haja produït alguna lesió, ferida, contusió, esquinç... Va parlar també dels tractaments perquè el restabliment siga complet i no deixe seqüeles. Així mateix, va tocar alguns aspectes relacionats amb els primers auxilis, que poden ser importants per a una bona recuperació. Vegeu el vídeo.
Activitats a Castelló
*****
El dimarts 18 de desembre l’alumnat del CES Alt Maestrat, acompanyat per sis professors i professores es van traslladar a Castelló per realitzar diverses activitats formatives i lúdiques. En arribar, a les 10 del matí l’alumnat de 1r i 2n va visitar les dues plantes de pintura del Museu de Belles Arts i va realitzar en grups de tres un parell d’activitats d’anàlisi de quadres del segle XVII i un parell del segle XX. L’alumnat  de 3r i 4t va realitzar alhora un taller de segells impartit pel gravador José Caño Llorens. A les 11, l’alumnat de 1r i 2n  va començar també aquest taller i el de 3r i 4t, acompanyat per tres professores va anar a l’UJI amb el tram. Allí va fer una visita guiada a la biblioteca i després a un laboratori de l'Escola Superior
Espectacle musical
*****
El darrer dia de classe abans de les vacances de Nadal, l'alumnat de 4t d'ESO, sota la direcció de la professora de música, Joaquina, va oferir a la resta de l'alumnat i a tot el professorat un espectacle molt bonic durant el qual va interpretar i ballar diverses cançons, entre les quals podem esmentar "Singing in the rain" i "Fame", popularitzades per Gene Kelly i Irene Cara respectivament. Va ser un espectacle divertit, que va requerir bastant de treball a l'hora d'assajar, que va estimular la bona desitjable convivència i companyonia de tot l'alumnat i que va ajudar tothom a relaxar-se un poquet després del primer trimestre de classe. En acabar, l'exigent i selecte públic  va mostrar el seu agraïment amb un fort aplaudiment i molts somriures.
Tic-Tac
*****
El  dia 24 de gener, l’alumnat del centre, acompanyat per una part del professorat, va assistir a la representació de Tic-Tac al Teatre Principal de Castellóuna obra dirigida per Carles Alberola. Es tracta d'un musical sobre la necessitat de la ficció en la nostra vida, d’aquell territori màgic on els somnis es fan realitat. És també un viatge cap a la redempció entre un pare i un fill. És una comèdia musical sobre com la pintura, la música i el teatre -en definitiva, l’art- ens parlen de l’ànima de les persones i poden arribar a transformar les nostres vides i omplir-les d’esperança. Tic-Tac parla del pas del temps i ens recorda que, de vegades, uns pocs minuts poden canviar-ho tot. Com solem fer, hem preparat un petit vídeo sobre l'eixida.

Chroma Key
*****
El  dia 11 de març tots els cursos del centre, acompanyats per alguns professors i professores, van assistir a un espectacle interessant i curiós (“El viatge dels templers”), realitzat mitjançant una tècnica de gravació molt moderna de postproducció i efectes especials anomenada chroma key, que consisteix en la substitució sobre una pantalla verda d'una font del mateix color (normalment algun dels colors primaris, en especial verd i blau) per imatges o vídeos, amb la qual cosa s'aconsegueix una composició; una tècnica que de ben segur s'ha aplicat en alguna pel·lícula que hem vist recentment i que ens ha permés viatjar a una altra època. En el nostre cas, la Diputació de Castelló ofereix a l'alumnat i al 
Isonomia
*****
El dia 20 de març i continuant les xarrades del curs passat per a 1r i 2n d’ESO, la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I  va realitzar al nostre centre una xarrada a l’alumnat de 4t d’ESO sobre relacions afectivosexuals igualitàries i prevenció de la violència de gènere: “Apuntat al bon rotllo”. Aquesta xarrada taller té com a objectiu potenciar el desenvolupament d'altres maneres alternatives de relacionar-se sexualment i afectivament, que s'aparten dels models violents, i que poden actuar directament en un dels col·lectius on s'ha produït un major augment de les conductes sexistes i també de les actituds possessives o fins i tot violentes entre els adolescents i les adolescents de 12 a 16 anys.