Activitats del curs 2018-2019


A la mar de Borriana!
*****
El dia 16 d'octubre el nostre alumnat va fer una eixida a Borriana per gaudir d'algunes activitats que es poden fer "al mar lliure". Amb l'objectiu de facilitar l'aprenentatge de diverses disciplines nàutiques i fomentar la pràctica esportiva en el medi natural, la Generalitat disposa d'una xarxa d'escoles nàutiques, les Escoles de la Mar de la Generalitat, que ofereixen als ciutadans i ciutadanes l'oportunitat de gaudir d'una de les majors riqueses que tenim: la mar i la costa. En aquestes escoles es poden realitzar cursos per a iniciar-se o perfeccionar-se d'una manera pràctica, que inclouen les modalitats de vela lleugera, vela creuer, surf de vela, piragüisme, planxa de rem i rem. Ací en teniu un petit vídeo.
Hàbits saludables
*****
El dia 23 d'octubre Merche Torres Fernández (tècnica provincial dels projectes d'Educació per a la Salut i la Prevenció del Consum de Drogues, de la Creu Roja) va tornar a impartir una xarrada a l'alumnat del nostre centre, en aquesta ocasió sobre la prevenció del consum d'alcohol. Segons els experts, de vegades els adults i els majors representem el primer model negatiu en els hàbits perjudicials per a la salut en la joventut. Per això des de les mateixes famílies i des dels centres educatius hem d'intentar contrarestar amb un bon exemple i molta informació aquells costums que, tot i estar més o menys acceptats socialment, poden resultar molt nocius per al benestar físic i mental. Vet ací una presentació.
Emprenedoria al món rural
*****
El dia 6 de novembre, l’alumnat de 3r i 4t d’ESO va assistir a una xarrada informativa i formativa sobre emprenedoria al món rural, organitzada pel CDR Alt Maestrat i CEDES d’Albocàsser, i impartida als locals del CEDES d’Albocàsser per Ana Portal Nieto i Montserrat Sales Jordi. Entenem per emprenedoria l’activitat d’aquella persona que crea, desenvolupa i implanta un projecte empresarial propi, especialment quan comporta una certa dificultat; és a dir, es tractaria de convertir una idea nova en una innovació reeixida utilitzant habilitats com ara la creativitat i la visió empresarial amb un cert risc. Per tant, Montse i Ana van oferir informació a l’alumnat sobre alguns programes de motivació, assessorament i suport que