Activitats del curs 2020-2021


Peer Gynt
*****
El dia 30 d’octubre, l’alumnat del nostre centre va anar al CEIP Joan de Brusca per assistir a la representació d’un conte musical, anomenat Peer Gynt. Es tracta d’una adaptació de l'obra de Peer Gynt, del compositor Edvard Grieg i de l’escriptor Henrik Ibsen, per a dos instruments de corda: la viola i el violí. Aquesta representació ofereix també una adaptació narrada del text d'Ibsen i unes imatges que ajuden a la comprensió del conte. Peer Gynt és una obra nascuda com a música incidental destinada a crear la atmosfera i omplir els buits que tenia la representació escènica de la obra homònima de l'escriptor susdit; però una música que, en mans de Grieg, es va convertir en molt més que un mer acompanyament.
Contra la violència escolar
*****
En 3r d'ESO, el proppassat 5 de novembre vam celebrar el Dia Internacional contra la Violència i l’Assetjament Escolar. Vam visualitzar un documental sobre aquesta plaga i després vam comentar l'impacte tan negatiu que té en la societat. Així mateix, individualment l’alumnat va dissenyar cartells contra aquest flagell.  Els estats membres de la UNESCO van designar el primer dijous de novembre de cada any com a Dia Internacional contra la Violència i l'Assetjament Escolar, inclòs també el ciberassetjament. Va reconéixer d'aquesta manera que la violència en l'entorn escolar amb totes les seues formes atempta contra els drets dels infants i els adolescents, la salut i el benestar tant personal com social. Tothom ens hem d'oposar a aquesta agressió.
  No a la violència de gènere
                     *****
El passat dijous 26 de novembre, en tutoria de 3r d'ESO vam realitzar diverses activitats contra la violència de gènere ja que el dia anterior va ser 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, en honor de les germanes dominicanes Patria, Minerva, i María Teresa Mirabal, torturades i assassinades per ordre del dictador Rafael Leónidas Trujillo. Durant la tutoria, vam llegir diversos articles de premsa relacionats amb el tema i vam obrir un debat sobre el tipus de violència i sobre la manera en què aquesta afecta directament els fills i les filles. L’alumnat va implicar-se en l’activitat i quasi tots van voler llegir o fer algun comentari. A continuació, vam decidir fer un mural amb
    IV Jornades de Mediació
                 *****
L’alumnat mediador del centre i l’orientadora han dut a terme la IV Jornada de Mediació escolar el passat 11 de febrer de 2021.
Ha participat el 100 % de l’alumnat mediador (dos de cada curs de l’ESO). Aquest any han estat: Ariadna, Eva, Joel, Sofia, Paula, Nil, Isaura i Yahya. A causa de la pandèmia, no hem pogut dur a terme la sessió de convivència com fem els altres anys a l’alberg de Benicàssim. Aquesta vegada ha sigut a l’aula taller del nostre centre on hem realitzat la sessió. A través d’una petita presentació que ha preparat la orientadora, hem introduït els conceptes bàsics: fonaments de la mediació, eines per a la convivència, model dialògic en la prevenció de conflictes...