Drets de les dones 2016-2017

Per commemorar el Dia Internacional de la Dona, el CDR Alt Maestrat, juntament amb l'Associació Cultural l'Assegador i alumnat del CES Alt Mestrat, vam organitzar, el dissabte 11 de març, una sèrie d'actes amb l'objectiu que grans i joves, tots plegats, actuem en defensa dels drets de les dones i per l'erradicació de la violència de gènere. El actes es van desenvolupar en un espai ple de simbolisme per a la dona rural: la font i les rentadores d'Albocàsser, un lloc singular que guarda en la seua memòria anys de trobades en què les dones compartien el bo i el dolent del seu dia a dia. Un espai ple de fortalesa que encara reforçàrem més amb els mocadors que dones del poble i d'altres municipis lligàrem en representació de la unitat de tots i totes davant d'aquesta "malaltia" que és la violència de gènere.

L'alumnat del CES Alt Maestrat, en suport de les víctimes d'aquesta violència i de les que continuen patint-la diàriament arreu del món, va interpretar la bellíssima cançó de Louis Armstrong "What a Wonderful World" ("Quin món tan meravellós"); un cant a la vida, aqueixa vida que no ha de truncar-se sota cap circumstància violenta.

Els actes van continuar el dia següent a la vesprada amb una xarrada sobre micromasclismes, amb la col·laboració de la Fundació Isonomia de l'UJI, uns globus enlairats i un mural commemoratiu del Dia de la Dona. Gran festa per a un gran dia.