IV Jornades de Mediació

Si feu clic ací, veureu la presentació.

Els protagonistes eren els mediadors i mediadores, i la sessió ha sigut molt participativa. Hem dut a terme dinàmiques de cohesió grupal per conéixer-nos un poc més, i avaluar la sensació de bona convivència al nostre centre i en cada classe per separat. Hem obert debat. I, després, ens hem centrat en les habilitats de l’alumnat mediador. També hem visualitzat diversos vídeos curtets sobre la resolució de conflictes i la importància de la creativitat i del pensament divergent per a solucionar-los. Hem donat pautes per a expressar a través de la veu la confiança necessària en el procés de mediació.

A continuació, hem repartit una guia dels moments de la mediació i possibles preguntes perquè, durant les sessions, pogueren fer ús del psicodrama (role-playing) entre ells i elles, i posar en pràctica allò aprés.

Com a dinàmica de tancament, hem elaborat un petit «eixam» de lletres que formen la paraula MEDIACIÓ, amb una característica que consideràvem important per a acompanyar l’alumnat a resoldre conflictes, i una avaluació de l’activitat.

IV Jornades de Mediació