Activitats del curs 2015-2016

No a la violència de gènere

*****

Per fomentar la reflexió i la prevenció de les violències de gènere, alguns/nes alumnes de 3r i 4t d'ESO van participar en un concurs promogut per l'associació AFAVIR, la qual va premiar dues alumnes, Almudena i Nerea, amb sengles diplomes, com també el Centre amb un trofeu i un llibre.

Pintors, pintores i pintures

*****

El dia 11 desembre del 2015 vam anar a Castelló. Vam visitar l'Espai d'Art Contemporani i també el Museu de Belles Arts. En aquest darrer, vam realitzar un taller de monotips, que és una tècnica de gravat en què utilitzem tintes a l'aigua, acetat, rodets i paper blanc per a estampar imatges úniques i originals. Es tracta de realitzar una imatge amb colors sobre l'acetat amb els rodets, i després passar-la al paper pressionant el paper amb l'acetat per contacte a través d'un tòrcul.

La festa de Nadal

*****

La festa de Nadal havia de resultar molt lluïda; però, abans de cantar nadales amb l'alumnat del CEIP Joan de Brusca, algunes i alguns dels nostres músics (joves i no tan joves) havien d'assajar: percussió, trompa, clarinet, trombó de vares, flauta, acordió... Sona bé, no?

Xarrada de la Guàrdia Civil

*****

Com ja hem fet en cursos passats i tenint en compte l'ús massiu que es fa d'Internet, el CES Alt Maestrat va organitzar una xarrada de la Guàrdia Civil perquè aquesta informara el nostre alumnat dels delictes telemàtics en què pot incórrer i d'alguns perills quan usa les xarxes socials.

Plantada d'arbres

*****

Dins del mac de l'assignatura L'alumnat del CRA L'Aiguaneu (Catí), el del CEIP Joan de Brusca (Albocàsser) i el del CES Alt Maestrat van realitzar conjuntament el dia 29 de gener a Albocàsser una plantada d'arbres als terrenys posats a la disposició dels tres centres per l'Ajuntament d'Albocàsser.

Partit de futbol

*****

Qui ha dit que les xiques no hi juguen? Aqueix dia no hi havia xics per a jugar, però el dia era esplèndid i elles tenien ganes de divertir-se i passar-s'ho d'allò més bé, així que van decidir organitzar un partidet de futbol. Quin equip va guanyar o quina va ser la golejadora? Vés a saber!

Visita a l'UJI

*****

Pel que fa als estudis i quan es fa l'hora de mirar cap al futur, és convenient que l'alumnat s'informe bé d'aquelles opcions de què disposa quan acabe l'ESO o el batxillerat, de manera que puga escollir correctament. Resulta, doncs, clarificadora i útil una visita a l'UJI.

Eixida als molins d'Ares

*****

Acompanyats i guiats per Benjamí Barberà, profund coneixedor d'aquests ginys, vam fer una visita als molins d'Ares del Maestrat. A més a més, Fernando Salvador, propietari del molí del Sol de la Costa, ens va ensenyar com funcionava, i com molia no fa tants anys el gra de diversos cereals, del qual obté l'ésser humà un dels seus aliments bàsics.

Pares i fills... adolescents

*****

Per orientar els pares i les mares en les problemes amb els fills i filles adolescents, els centres L'Aiguaneu, Joan de Brusca i Alt Maestrat vam organitzar una xarrada, per a la qual cosa vam ser afortunats de poder tenir entre nosaltres Marc Antoni Adell i Cueva, antic mestre del CEIP Joan de Brusca i escriptor expert en temes de convivència.

Premi Sambori 2016

*****

Tres alumnes del centre, Nerea, José Enrique i Antonio, van rebre el dia 22 d'abril el premi Sambori a l'Auditori Municipal de Vila-real. Es tracta d'un guardó que convoca i impulsa la Fundació Sambori per promoure i difondre l'ús del valencià dins de l'àmbit escolar. Aquest ha estat el XVIII any de la seua celebració.

Més lectures

*****

Volem felicitar des d'ací alguns dels nostres i de les nostres alumnes que, a més de llegir els llibres corresponents del curs que estudien, han tingut ganes i temps de llegir-ne encara d'altres simplement per gust, per plaer, per aprendre... Hi ha tantes raons! Ells i elles han elaborat una llista de títols que nosaltres reproduïm.

Llegir és fonamental

*****

No dubtem que les imatges són importants, però perquè no mai deixem de millorar la parla, la lectura i l'escriptura vam rebre el dia 26 d'abril una visita d'honor: els escriptors Joan Pla Villar i Pep Castellano Puchol, els quals van tenir l'amabilitat d'impartir a l'alumnat una xarrada d'animació a la lectura.

Visita a FRUSEMA

*****

En el marc de l'assignatura d'iniciativa emprenedora i empresarial, l'alumnat de 3r d'ESO va visitar FRUSEMA, una empresa familiar d'Albocàsser que es dedica al procés de preparació i comercialització de l'ametlla. Balma i Aloma, dues membres de l'equip, ens van mostrar les instal·lacions i ens van explicar el procés de producció i la filosofia d'aquesta empresa.

V Certamen Literari

*****

Ja fa cinc anys que, per Sant Jordi (el dia 23 d'abril), celebrem un certamen literari de microrelats. Aquest curs, com que Sant Jordi va caure en dissabte, vam realitzar el concurs el dia 26 d'abril. Com és habitual, els escrits amb més qualitat van obtenir un regalet, no gaire original (ho reconeixem), però que simplement vol ser una petita reconeixença i un estímul senzill per a l'alumnat, especialment per a aquell que hi té la mà "més trencada": un llibre.

Jornada de Portes Obertes

*****

El dia 19 de maig vam realitzar la Jornada de Portes Obertes. L'alumnat de 6é de primària del CRA L'Aiguaneu i del CEIP Joan de Brusca, acompanyat de la tutora i el tutor corresponents, va visitar el nostre centre per conéixer alguns aspectes dels nous estudis, exposats de manera senzilla tant per l'alumnat i la tutora de 1r d'ESO, com també per l'orientadora i el cap d'estudis. Gràcies a tots i totes!

Cursa contra la Fam

*****

El dia 20 de maig vam dur a terme aquesta cursa solidària, promoguda per l'organització Acció contra la Fam. Ha estat fruit de la coordinació i planificació del CEIP Joan de Brusca i del nostre centre, i ha rebut la col·laboració i suport tant de l'Ajuntament com de la Guàrdia Civil d'Albocàsser. L'alumnat hi va participar i es va solidaritzar, així, contra aquesta vergonyosa lacra.

Visita a Peníscola

*****

Conéixer o tornar a veure amb els companys i companyes una vila tan bonica resulta sempre agradable; i més quan l'estiu ja s'acosta; i molt més encara quan s'acaba el curs i tenim ganes i necessitat (uns més que altres) de reposar i canviar els exàmens i les preocupacions per la platja, el sol, una passejadeta... D'acord: durant l'estiu descanseu; però, per favor, no deixeu d'aprendre. Ah!, i sigueu bons, si podeu!

Actuació a l'Auditori

*****

Alumnat d'infantil i primària del CEIP Joan de Brusca, i de secundària del nostre centre van participar en un festival de música celebrat a l'Auditori d'Albocàsser durant el matí del dia 16 de juny. Algunes cançons es van interpretar vocalment; d'altres amb flauta i veu; d'altres amb flauta sota una base musical, que va servir de fons per a portar el ritme.

Premis final de curs

*****

L'equip directiu, en nom de tot el professorat, va atorgar uns premis a alguns alumnes en reconeixença del seu esforç, actitud i bons resultats: Dani i Júlia (1r curs), Loyola i Gisela (2n curs), Isabel i Paula (3r curs), i Dalia i Almudena (4t curs). Enhorabona!